VERİ GÜVENLİĞİ ÖNEMLİDİR!

“İlaç” ile “Zehri” birbirinden ayıran dozun miktari Siber Güvenlikte Niyet olarak karşımıza çıkar..

“Siber Güvenlik” değil  “Siber Güzellik ” yapıyorum diyen Siber Güvenlik Uzmanı, Sevgili Müjgan Kaya ile Bilgi, Veri, Teknoloji Güvenliği  ile ilgili konularda; gerek bireysel gerek kurumsal olarak alınması gereken tedbirler, oluşturulması gereken stratejiler üzerine NASIL. COM YouTube Kanalı için çekimler gerçekleştirdik..

“Siber Güvenlik” , erkek egemen bir sektör gibi  görünsede, aslında daha çok kadın bu alanı meslek olarak seçebilir. Güvenlik önemli. İş açığı alanda çok fazla. İnsan Kaynağı eksiği var..”  gibi çarpıcı konulara deyinen , kadınların  bu alanda daha çok varolmasını savunan, sevgili Müjgan Kaya ile  olan  enerji dolu çekimlerimiz NASIL.COM YouTube Kanalında Yayında..

📍KÜÇÜK BİR DİKKAT, BÜYÜK BİR ZARARDAN KORUR..

Veri güvenliği , Bilgilerimizin güvenliği son derece önemli bir kavram. Şu an tüm bu sözler bir kulağımızdan girip diğer kulağımızdan çıksa da Allah Korusun başımıza önemli bir sorun geldiğinde endişeyle hareket eden, ne  yapacağımızı bilmez bir halde sudan çıkmış balık gibi oluyoruz. Onun için hiç o naktaya gelmeden biz tedbirlerimizi alalım. 

Soprano Bilişim Kurucusu, Siber Güvenlik Uzmanı Sevgili Müjgan Kaya ile gerçekleştirdiğimiz çekimlerde, dikkat edilmesi gereken konuları ,  toplumsal mesajlarla vermeye çalıştık. 

Gerçek dünyada tedbirlerimiz ne kadar çoksa sanal dünyada bunlar bir kat daha fazla olmak durumunda.

Sevgili Müjgan Kaya ile “Siber Güvenliğe “dair olan videolarımız NASIL.COM Kanalında Yayında..

📍VPN KULLANMAK GÜVENLİ Mİ?

İnstagram yasağının gelmesiyle birlikte birden VPN gündemimize oturdu..

Bir yanda merak , bir yanda endişe. Bir el instagramda, bir el VPN  de. Aç kapa , aç kapa hali. Kullanalım mı , kullanmayalım kararsızlığı. 

Gelsin Kafamızdaki  deli sorular;

👉 Hangi ülkeden bağlanırsak daha güvenli?

👉Banka Bilgilerime ulaşabilirler mi?

👉Ya verilerimizi toplayıp satıyorlarsa?

👉Aktivitelerimizi de izlenebilir mi?

👉İnternet hızı düşünce daha az mı güvenli demek?

👉Vpn sahte olduğunu nasıl anlarım?

👉Vpn kullandım, devlete karşı suç mu işledim?

👉Vpn dışında başka bir alternatifimiz var mı?

Siber Güvenlikten Uzm. Sevgili Müjgan Kaya’nın cevabıyla..

👉Ücretsiz bir VPN kullanmanın cazibesi büyük, ama ya arka planda verilerimizi toplayıp satıyorlarsa? Güvenliğimizden emin olmadan rahat uyuyabilir miyiz?

👉Gizliliğimizin en değerli hazinemiz olduğunu düşünürken, kullandığımız VPN’in arka planda aktivitelerimizi izlediği fikri korkutucu değil mi?

👉 VPN’in bizi güvende tuttuğunu sanıyoruz, ama zayıf bir şifreleme kullanıyorsa, aslında ne kadar güvendeyiz? Bu belirsizlikle internette rahat dolaşmak mümkün mü?”

👉 VPN bağlantısı sağladıktan sonra internet hızının düşmesi can sıkıcı, ama ya bu yavaşlamanın ardında güvenlikten ödün veriliyorsa? O zaman tüm çabalarımız boşa gitmiş olmaz mı?

👉 Bazı ülkelerde VPN kullanmak bile başlı başına bir suç. Peki ya kendimizi güvende hissetmek isterken yasal sorunlarla karşılaşırsak? Bu riski almaya değer mi?

👉 Sahte bir VPN uygulaması indirip tüm bilgilerimizin tehlikeye atılması fikri, gerçekten korkutucu. Güvendiğimiz bir uygulamanın bizi yüz üstü bırakma ihtimali her zaman var.”

📍HER YENİ BİR ÇÖZÜM, YENİLİKÇİ BİR UYGULAMA BERABERİNDE SİBER SALDIRILARI GETİRİR. HER YENİ SİBER SORUNDA BERABERİNDE SİBER ÇÖZÜMLERİ GETİRECEKTİR.

Yapay zeka ve makine öğrenimini siber güvenlik savunmalarını güçlendirmek için nasıl kullanabiliriz? Bu teknolojilerin en büyük avantajları ve riskleri nelerdir?

Gelişen siber tehditlerle başa çıkmak için yapay zeka nasıl etkili bir şekilde kullanılabilir?

Yapay zekayı hem savunma hem de saldırı amaçlı kullanma konusunda nasıl bir denge sağlanabilir? Önümüzdeki yıllarda karşılaşacağımız en büyük siber güvenlik tehditleri neler olabilir?

Bu tehditlere karşı hazırlıklı olmak için şirketler ne gibi adımlar atmalı?

Siber tehditler gün geçtikçe daha sofistike hale geliyor. Yapay zeka, siber güvenlikte savunma mekanizmalarını güçlendirmek için nasıl kullanılıyor?

Aynı zamanda yapay zeka, saldırganlar tarafından da silah haline getiriliyor mu?

Yapay zeka ve yeni teknolojilerle gelen siber saldırıların farkında mısınız?

Siber güvenlik uzmanı Müjgan Kaya, bu videoda yapay zeka saldırıları ve diğer yeni teknoloji tehditlerini detaylarıyla ele alıyor. Yapay zeka tabanlı saldırılar, otomasyonun güvenlik üzerindeki etkileri, derin öğrenme kullanarak yapılan saldırılar ve bu tehditlere karşı alınması gereken önlemler hakkında bilgi edinin.

📍Bulut Bilişimde Siber Güvenlik Tehditleri:

Bulut bilişim kullanımı hızla artıyor, ancak beraberinde getirdiği siber güvenlik tehditleri de var. Bulut güvenliği konusunda en büyük zayıf noktalar nelerdir? Şirketler bu riskleri minimize etmek için ne tür güvenlik protokolleri uygulamalı? Bulut bilişimdeki siber güvenlik tehditlerine karşı nasıl etkili güvenlik önlemleri alabiliriz? Şirketler bulut güvenliği konusunda nasıl en iyi uygulamaları hayata geçirebilir? Şirketler, bulut bilişim kullanırken siber güvenliği nasıl güvence altına alabilir? Bulut hizmet sağlayıcılarıyla çalışırken nelere dikkat etmeli?-

Fayda sağlaması temennisiyle, 

BİRGÜL YANIKLAR

https://www.youtube.com/watch?v=XPCbnNzkJ3Y

Yorum yap