- Dünyanın en iyi 5 üniversitesinden biri kabul edilen bir üniversiteden diplomanız olacak.
2. Dünyadaki en büyük bütçeye sahip 3. üniversitesidir. Dolayısıyla bu da üniversite içerisinde extra imkanlar elde etmek demektir.
3. Okul, kurulmasına öncelik ettiği Silikon Vadisinin içerisindedir.
4. Bilinen aksine devlet üniversitesi değil özel bir üniversitedir.
5.Bizi teknoloji tutkunu yapan girişimcilerin çoğu Stanford üniversitesi mezunudur.
6.Girişimcilik kavramını en çok destekleyen okullardan biridir..
7. 32 kilometrekarelik bir alana kurulduğu için üniversite içinde bisikletle dolaşmak vazgeçilmez eğlenceniz olacaktır.
8.Okul ,kampüs içerisindeki , alışveriş merkezi ,büyük bir stadyum, açık ve kapalı havuzlar, tenis kortları, golf sahaları, kütüphanesi ile sizi kampüs den ayrılmamanız için elinden geleni yapmaktadır.
9.Stanford Üniversitesi pek çok bölümü ile uzaktan eğitim kapısını öğrencilerine açan ilk üniversitelerden biridir. Dünyanın her yerinden ulaşıp bu üniversiteden sertifikaya sahip olabilirsiniz. Hatta Türkiye de Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik fakültesiyle birlikte ortaklaşa geliştirdiği özel uygulamaları vardır.
10. Her zaman ılık ve güzel bir hava sizinle olacaktır. Yazlık ve kışlık kıyafet seçmek konusunda hiç yorulmayacaksınız demektir.
11.Okul, 8180 dönüm araziye, 700 ‘e yakın binaya sahiptir.
12. Eğer Stanford Üniversitesinde öğrenciyseniz sizde öğrencilerin %96 sı gibi kampüste yaşayacaksınız demektir.
13. Nobel ödülleri sahiplerinin 21 tanesi Stanford Üniversitelidir. Her an siz de bir Nobel’ e aday olabilirsiniz.
14. Stanford Business bölümü MBA proğramında en çok tercih edilen üniversitelerin başında gelmektedir. Eğer işinizi geliştirmek veya değiştirmek istiyorsanız proğramlarını inceleyin deriz.
15. Stanford mezunlarının yüzde 40’ı kurdukları bağlantılar aracılığıyla iş bulmaktadır. Hani hep derler ya neyi bildiğin önemli değil, neyi tanıdığın önemli diye..
16. Silikon Vadisi’nin en yenilikçi şirketlerinin başında bulunan iş kadınları ve iş adamları ise, düzenli olarak gerçekleştirdikleri kampüs ziyaretlerinde gerek çeşitli ders vererek, gerek öğretim üyeleriyle çeşitli işbirlikleri gerçekleştirerek gerekse sınıfları dolduran geleceğin girişimcileri ile fikir paylaşımında bulunarak Stanford topluluğu ile sürekli etkileşim halinde kalmaktadır. Bu demektir ki her an dersinize ünlü bir girişimci konuk olabilir..
17. Öğretim üyelerinin çoğu, yerel şirketlerin yönetim kurullarında yer alarak, mentörlük faaliyetlerini daha geniş kitlelere ulaştırırlar. Örneğin Stanford’da öğretim üyesi olarak görev yapan Terry Winograd, Jeff Ullman ve Rajeev Motwani, ileride Google’ı kuracak olan Larry Page ve Sergey Brin adlı iki lisansüstü öğrencisine gayr-i resmi olarak danışmanlık yaparken, şirketin kurulmasıyla birlikte ilk yıllar teknik danışma kurulunda resmi görevler üstlenmişlerdir. Böylelikle Akademi ile iş dünyası arasındaki köprüyü kurmada etkin bir üniversitedir.
18. Stanford Rektörü John Hennessy de Google ve Cisco Systems’da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. Mühendislik Fakültesi dekanı James Plummer, Intel, International Rectifier ve Cadence Design Systems’ın yönetim kurullarında hizmet vermektedir. İşletme Enstitüsü Dekanı Garth Saloner ise, Quick Response Services, Brilliant Digital Entertainment, NextStage Entertainment ve Tradeweave Inc adlı şirketlerin yönetim kurullarında yer almaktadır.
19.Öğretim üyeleri, şirketlere yeni teknolojiler konusunda uzmanlık kazandırırken, bu hizmetlerinin karşılığında sektörde karşılaşılan zorlukları birebir görme fırsatı bulmakta, ve uzun vadeli araştırmaların yönünü belirleyen tüketici fırsatları hakkında fikir sahibi olmaktadır. Yani anlayacağınız yaşayan ve kullanılan bir akademik bilgi..
20. Üniversite, farklı disiplinler ve fakülteler arasında ağ kurmayı ve işbirliğini teşvik eder, fikirlerin test edilmesi için fırsatlar sunar ve öğrencilerin ürettikleri fikirleri araştırmasına ve prototiplerini geliştirmesine destek olur.
21. Bölümleri ne olursa olsun, Stanford’daki bütün öğrenciler sosyal bilimler bağlamında sağlam bir eğitim alarak, geleceğin yenilikçi liderleri olmak için kendilerine gereken engin bir dünya görüşü kazanırlar.
22.Üniversite, farklı disiplinler ve fakülteler arasında ağ kurmayı ve işbirliğini teşvik eder, fikirlerin test edilmesi için fırsatlar sunar ve öğrencilerin ürettikleri fikirleri araştırmasına ve prototiplerini geliştirmesine destek olur.
23. Stanford’da mentorluk, danışmanla öğrenci arasındaki ilişki gibi resmi ilişkiler ile sağlandığı gibi, profesyonel ve sosyal bağlantılar ile de sağlanabilmektedir. Üniversite, ziyaretçi girişimcilerden, danışman öğretim üyelerinden, konuk konuşmacı ve araştırmacılardan geniş ölçüde yararlanmaktadır. Bu kişiler, üniversitede yalnızca belli ödevler vermekle kalmazlar, savaş öyküleri anlatabilir; hatta gerçek zamanlı strateji seansları bile düzenleyebilirler.
24. Mentorluk ve kariyer geliştirme programları, mezunların kampüsten fazla uzaklaşmamalarına yardımcı olur. Stanford Girişimcilik Ağı (SEN), Stanford Girişimci Öğrenciler İşletme Birliği (BASES) gibi kampüste yer alan sayısız girişimcilik derneği, mezunların her zaman kampüse yakın olmasını sağlar.
25. Üniversitenin, şirket kurmuş olan mezunlarıyla sürdürdüğü yakın ilişki, mevcut öğrencilerine araştırma ve iş fırsatları gibi çeşitli olanaklar sunuyor. Yani her an Facebook, Linkedln, Google gibi ofislerde staja kabul edilebilirsiniz.
26. Stanford Girişim Stüdyosu, İşletme Enstitüsü bünyesinde yer alır ve öğrencilerin yeni kurulan girişimleri inceleyip kendi girişimcilik becerilerini değerlendirebildiği bir çalışma ortamı sunar.
27. Stanford Teknolojik Girişimler Programı tarafından sunulan Mayfield Araştırma Ödülleri Programı (Mayfield Fellows Program), yetenekli lisans öğrencileri veya lisans programını yüksek lisans programları ile birleştirip, 5 senede hem lisans hem yüksek lisans derecesine sahip olmayı hedefleyen öğrenciler için (BA ve MA/MS) danışmanlık ve ağ kurma (networking) faaliyetleri gerçekleştirmektedir.
28. Öğrenciler için düzenlenen yarışmalar ve programlar da geleceğin girişimcilerini kendine çekmektedir.
29. Stanford Üniversitesi, girişimcilik ve teknolojik yenilikler alanında dünyada ilk 2’de yer almaktadır.
30, Stanford üniversitesinden mezun olanlar daha çok nerede çalışıyor derseniz işte size istatistik..