Maker, yazlım-kodlama, start-up, girişimcilik, kuluçka, rehber ,mentör ,koç ….
yeni yeni hayatımıza giren bu kelimelerin, bu kadar popülerleşmesi gözleri temel eğitime çevrilmesine neden oluyor. Eğer ülke olarak gelecek vizyonunuzda ; inovasyon, ar-ge, üretim kültürü var olacak ise o zaman bu ekosistemi oluşturmanızın temeli küçük yaştan başlayan ve şekillenen eğitimden geçiyor.Eğitim ,teknoloji ile harmanlanıp öğretmenin ve öğrenmenin kimliğini değiştirecek ki bu kelimeler anlam kazansın..
Sınıfında yenilikler uygulamak isteyen , geleneksel yapının sıradanlığından yorulan değerli eğitimcileri wwww.egitimdeteknoloji.com takip etmesini öneririm. Bu web sayfası üreten, paylaşan ,yaşadıklarını ve fark ettiklerini anlatan eğitimcilerin yazmış olduğu bir blog. Tamamen organik. Çeviri yazılar yok, deneyim ve tecrübe var.
100 den fazla eğitimcinin yazdığı bu blogu kuranlardan biri ; Sn.Burcu Aybat , ÖĞRETMEN 2.0 ın yazarı ayı zamanda da Robert Koleji Eğitim Teknolojileri Koordinatörü..
Gönlünü bu işe adamış bir toplum sever bir insan..
Yaptığı çalışmalarında,yazdığı kitabında elde ettiği deneyimleri ve tecrübelerini öğretmenlerle paylaşıyor. Öğretmenin tasarımcı kimliğini unutması. Sadece bilgi aktaran , müfredatı yani konu listesini olduğu gibi öğrenciye aktaran, öğrenciye bir öğrenme deneyimi sunamayan, öğrenme tasarımı yapamayan öğretmenlere sesleniyor..
Biraz konfor alanınızdan çıkın değişen ve dönüşen dünyaya bir bakın!
Yeni Yüzyıl öğretmeni ne demek?
21. Yüzyıl sınıfları nasıl oluşturulur?
Nasıl bir ders planı hazırlamalısınız?
Bu ders planlarına teknolojiyi nasıl entegre edebilirsiniz?
bu ve bunun gibi kafa karıştırıcı birçok soru için kaynak niteliğinde bir kitap ÖĞRETMEN 2.0
ÖĞRENCİLERİNİZE ÖĞRENMENİN SAHİPLİĞİNİ VERİN…
Kitabın son bölümü oldukça ilginç, sahneden inin ve bilginin sahipliğini öğrencilerinize verin! diye sesleniyor;
21.yüzyılının okul öğretmenleri iseniz öğrencileriniz gerçek hayattan problemler üzerinde işbirliği içinde çalışmalısınız. Öğrenciler üreten ve tasarlayan bireyler olmalı, sizde onları yönlendiren mentörlere dönüşmelisiniz.İşte böyle bir okulun çıktısı varsa, bu çıktı kesin inovasyondur. İnovasyonu eğitimciler , yenilikçilik,yaratıcılık, öncülük orjinallik ve girişimcilik kelimeleri ile eşleştiriyorlar.Zorluk, problem çözme , güç verme, devrimsellik, farklı fikirleri birleştirme, idealleştirme, kaynaklar yaratma, dönüştürme ve gelişim gibi kelimeler ise akıllara gelen ilk kelimeler. Biz eğitimciler bu kelimeleri bir senaryo da birleştirebiliyorsak sınıfına inovasyonu getirmişiz demektir 🙂
Çok daha fazlasını aşağıdaki videoda ve detayları da kitabında bulabilirsiniz..
Keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik Sn.Burcu Aybat ile .Kitabı okumanızı ve uygulamaları bir an önce ders içerisine almanızı şiddetle tavsiye ederim…
Değişim ve Gelişim hayatınızdan hiç eksik olmasın
BİRGÜL YANIKLAR