Selam;

Yeni projemin web sitesi için küçük bir özgeçmiş yazmam gerekiyor. Şöyle bir düşündüm; koca bir hayat, birçok deneyim ve tecrübe, birçok eğitim, birçok değişik iş ve proje, birçok farklı kişi ve gruplar, birçok değişik yer ve mekanlar. Nasıl kısaca kendinden bahsedilebilir? Nasıl tarihler arasına sıkıştırılmış işlerden bahsedilebilir? Bilemedim doğrusu. Şu an kelimeler, düşünceler beynimde uçuşuyor. Neyse, hadi başlayalım bakalım bir yerden 🙂

1973 Antalya- Soy ağacımıza baktığımda hem anne hem baba tarafından öz ve öz Antalyalıyız . 1830 lara kadar görüntülenebilen bir soy ağacına sahibim. Hepside Antalyada doğmuş ve ölmüş. Yani neredeyse 200 yıl kadar kökler buraya ait..

İlk- Orta- Lise– Hep Antalya (Devrim İlkokulu- Merkez Ortaokulu- Antalya Lisesi) Tabii, binalar duruyor ama bu isimler şimdi yok. Bir de bizim dönemimizde ortaokul vardı.Şimdi o da yok. Her şey gibi onlarda değişti..

Üniversite- Anadolu Üniversitesi Matematik Bölümü- Çokça anı, farklı deneyim ve tecrübeler, değişik serüvenler. Neticede; çaba, gayret, emek, çalışma ile elde edilen mezuniyet. Bu arada küçük bir not; eşimi, sevdiğim ve aşık olduğum adamı bulduğum yer olan Üniversitem 🙂

Öğretmenlik Yıllarım- Üniversiteden sonrasında ”Matematik Öğretmeni ” ünvanıyla çalıştığım 13 yılım. Hatta bunun son 3 yılında öğretmen arkadaşlarımla kurduğum ” Sınav Hazırlık Dershanem ” var. Yani Eğitimciliğimi, Girişimcilikle taçlandırdığım yıllar…

Dijitalle Tanışmam- Dershanecilikten yorulup, farklı şeyleri aradığım zamanlarda ,eşimin işi ve desteğiyle, bir e-ticaret sitesi kurduğum yıllar. E- ticareti ,insanlar tarafından daha yeni tanıyor. internetten alışveriş yapmak yep yeni bir olay. ”Güvenilir bir şey midir acaba ?” sorularının çok, sosyal medyanın yok olduğu dönemler. Tedarikçileri bulmak zor, bulsak ikna etmek zor. Tüm bunlara bir de yazılım , alt yapı, banka, kargo gibi teknik konularda eklenince çözülmesi gereken en zor Matematik sorusuna dönüşen bir hal. Tüm bunlara rağmen, farklı niş, spesifik bir alanda heyacanla oluşturduğum ilk dijital projem ; ”www.karakterol.com” Şu an bu site aktif olmasada, o dönemlerde yıldızı yeni parlayan Facebook’dan dilersen bu sayfaya göz atabilirsin..

https://www.facebook.com/profile.php?id=100064633483302

Eşim, Kardeşim ve Ben; Hayallerimizi İnşa Etmek İçin Bir Araya Geldiğimiz Yıllar- Farklı, özgün, uçuk, Vay Be! dedirten, Tüm bunları nasıl düşündünüz? , nasıl yaptınız? sorularıyla çokça karşılaştığımız, TEKNOKENT içinde ,2000 metrekarelik bir alanda, kendi markamızın ”Teknoloji Ofisini” kurmak için bir araya geldiğimiz zamanlar. Birlikte kurduğumuz hayallerle, yaptığımız yoğun çalışmalarla, binbir emekle ortaya çıkarttığımız; herkesi şaşkına çeviren ,ilerleyen zamanlarda da içerisinde bir çok yeni projelere imza attığımız ,birlikte inşa ettiğimiz zamanlar..

Şuraya linkini bırakıyorum, dilersen buna da bir göz at; https://www.turkticaret.net/yeniofisimiz/

İçerik Üretimi ile Tanıştığım Yıllar- Sosyal Medyanın canladığı, videoculuğun yeni yeni başladığı, platformların mantar gibi çoğaldığı zamanlar. Oluşumunu sağladığımız bir haber medya portalında, eğitim-teknoloji -dijital alanında makale yazmaya, içerik üretmeye karar verdiğim zaman.Platformda , yazarlar köşesinde, kendime bir yer edinmiştim. Araştırmak, deneyim paylaşmak, yazmak bana çok iyi geldi. Hatta, o dönemde, hızla popüler olmaya başlayan BLOG oluşturma akımına ben de kapılıp , kendi adıma bir blog açtım. Blog’umu ,kategorilere ayırıp, orada da yazılar yazmaya başladım. Yavaş Yavaş İçerik Üretmenin keyiini almaya başlamıştım…

Link burada; www.birgulyaniklar.com dilersen bir göz at. Benimle ilgili ,çoğu bilgi de orada zaten 🙂

Makale Yazma İçeriğine, Video İçeriği de Eklediğim Yıllar- Yurtdışında seyahatta olduğumuz bir zamanda, yabancı numaradan bir telefon aldım. Telefondaki kişi bana, yerel bir TV şirketinden aradığını, makalelerimi okuduğunu, çok beğendiğini ve Eğitim- Teknoloji- Dijital alanında bir TV programı yapıp yapamayacağımı sordu. Çok şaşırmıştım. Ofiste ”Green Box” bir stüdyomuz olmasına rağmen hiç kamera karşısına geçip bir şey anlatmak aklıma gelmemişti. Yenilik demek; heyacan demek, kendini aşma çabası demek, bir şeyleri keşfetmek, yeni şeyler öğrenmek demek. Bu tarz heyacanlara hiç hayır diyemeyen biri olarak tam iki yıl boyunca, 75 program yapacak şekilde, ”Dijital Dönüşüm ” isimli TV programıma başlamış oldum. Linki buraya bırakıyorum, dilersen bir göz at..

https://web.tv/video/dijital-donusum-011-02122016__a2d8lr0yarq/list/139

İçerik Üretmenin İçine iyice Daldığım Yıllar- ”DATA IS KING” dönemi. Data’nın öneminin keşfedildiği, takipçi oluşturmanın değerinin arttığı, Google Optimizasyonlarının önemsendiği , SEO gibi bir algoritma okutucuyla tanıştığımız ilk yıllar. Kendine ait ”Data”sı olanın, gücünü ortaya koyduğu bir dönem. Bu güce ulaşabilmenin en etkili yolu ise özgün içerik üretmekten geçiyordu. Bizde, o dönemin parlayan yıldızı olan Facebook da datayı toplayabilmek ve takipçi yapabilmek adına bir çok sayfa açtık ve özgün içerikler üretmeye başladık. Oldukça beğenildi ve müthiş bir takipçi kitlesine de ulaştık doğrusu. Aşağıya linkleri bırakıyorum, dilersen bir göz at..

https://www.facebook.com/nasillcom/

https://www.facebook.com/pratiksacmodellerii/

https://www.facebook.com/evtarifleri/

https://www.facebook.com/pufnoktalariii/

https://www.facebook.com/depresifin.notlari/

https://www.facebook.com/yemektarificom/

https://www.facebook.com/bakimguzellikcom/

https://www.facebook.com/diyetkilo.net/

https://www.facebook.com/sosyaldedektiff/

https://www.facebook.com/hamilelikgebelikk/

https://www.facebook.com/pratikbilgilercom/

https://www.facebook.com/sacmodellericom/

https://www.facebook.com/profile.php?id=100054208194741

Yavaş Yavaş İngiltere Maceramızın Başladığı Zamanlar– Geçmiş dönemlerde, çocuklarımız İngilizce öğrensin, Multi Kültürel ortamlarda deneyim yaşasın diye, her yıl onları İngiltere’ye yaz okula gönderiyorduk. Zamanın birinde, Manchester taraflarında büyük yatılı bir okula yaz dönemi için hep birlikte kayıt yaptırdık. Okulun içerisindeki bir lojmanı da kiraladık. Ailecek, hem birlikte vakit geçireceğimiz hem tatil hem de eğitim alacağımız bir dönem geçirmeye karar verdik. Güzel bir yaz oldu bizim için. Hem kültürel birikimimiz arttırdık hem de oradaki farklılıkları gözlemledik. O zamanlar, İngiltere de İçerik Üretiminde henüz ülkemizde olmayan yeni bir şey fark etmiştik. İnternet medyasında, ”HOW ” kalıpları orada oldukça popülerdi. ”How to Use” , ”How to Make”, How to Cook” gibi içerikler ilgi görüyordu. Bizim de dikkatimizi çekti. Ülkeye gelir gelmez, bizde, hemen ‘‘Nasıl ” domaini alıp, içerik üretmeye başladık. İlk önceleri ağırlıkta SEO uyumlu makaleler ile portal üzerinde içerikler oluşturduk. Sonrasında ise daha hızla büyüyeceğine inandığımız YouTube kanalını açtık. Kanalı açtıktan sonra içerik üretmek beni adıma daha da keyifli bir hal almaya başlamıştı. Yine o dönemlerde, birçok Doktor, Diyetisyen, Güzellik Uzmanı, Aktar, Peyzaj mimarı gibi uzmanla röportajlara başlamış ve içeriğe yeni bir boyut kazandırmıştım. Böylelikle, yıllar içerisinde ”Nasıl ” büyük bir medya kanalına dönüştü. Şu an, 2000 den fazla video ve iyi bir takipçi kitlesiyle, bu kanal, gözbebeğim. Aşağıya linkleri bırakıyorum, dilersen bir göz at..

https://www.youtube.com/channel/UC7ZILXJx6F8QdErAEzJDtag

https://web.tv/video/limonlu-detoks-suyu-nasil-yapilir-limonun-nasil-faydalari-vardir-nasilcom__cwalc9y9w1u/list/141

https://www.nasil.com/

Video İçerik Üretimim Hızlanıyor- Nasıl.com da yakaladığımız başarı ile bizim de YouTube dönemimiz hızlanmaya başladı. Sonrasında bir çok kanal açtık, bir çok kanal yönettik. Yine bugün de gözbebeklerim arasında olan iki kanalım var. Bunlardan biri 400’e yakın videosu ile ”Yemektarifi.com ” kanalım ,diğeri ise 800’den fazla videosuyla ”Yurtdisiegitim.net ”kanalım. Yemek kanalını açmamdaki temel amacım, öncelikle annemin, kayınvalidemin, akrabalarımın, arkadaşlarımın yemek bilgilerini Dijitalleştirmek içindi. Yemek sektörü, rekabetçi bir sektör olmasına rağmen, gün geçtikçe yavaş yavaş büyüyen bir kanal yemektarifi.com . Diğeri ise İngiltere’ye gidiş -geliş dönemlerimizde , çocuklarımın yurt dışı eğitimleri sırasında, bize gelen merak edilen sorulara cevap olabilme ve yurt dışı eğitimle ile bilgi eksiklerini kapatmak amacıyla kurduğum bir kanaldı. Özellikle kanalda, Kanada ve İngiltere Eğitim Sistemi ile ilgili bir çok video ve röportajlar var. Bu kanalla birlikte ,sektörde oldukça bilgi açığını kapattığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Linkleri aşağıya bırakıyorum, dilersen göz at..

https://www.youtube.com/@yurtdisiegitimnet

https://www.yurtdisiegitim.net/

https://www.youtube.com/@yemektarificom

https://www.yemektarifi.com/

İngiltere’de İş Kurma Yıllarım– Çocuklarım, Lise ve Üniversiteyi İngiltere de okuma kararı alınca, İngiltere’ye gidiş gelişlerimiz daha ivme kazanmaya başladı. Bu gidiş- gelişleri doğru değerlendirebilmek hem de iş alanında yeni deneyimler de elde edebilmek adına ”Dijital Reklamcılık’‘ alanında bir İş projesi geliştirip kendi şirketimizi kurduk. Daha yeni yeni aktif hale gelen bu şirketimizin linkini aşağıya bırakıyorum, dilersen bir göz at..

https://www.dynavid.net/

Şu an ise yine yeni bir dönemi başlattığım yıllarımdayım – Kız kardeşimle birlikte kollarımızı yeniden sıvadık. Atalarımızdan kalan, çocukluğumuzun ortak anılarına ev sahibliği yapan bu mekanı, ”The Historical House” adı altında bir Creatif and Content Lab.a dönüştürdük. ”Yaratıcılığın İşlevsellikle buluştuğu” bu mekanda, hem geçmişten gelen kendi işlerimizi devam ettirdiğimiz hem kendi oluşturduğumuz WellLife markamızın ürünlerini sattığımız hem de ‘‘Deneyimsel Öğrenim” Atölyeleri oluşturduğumuz bir mekan tasarladık.

Atalarımızın bize bıraktığı kültürel mirasla, onlardan edindiğimiz değerlerle, geçmişteki yaptığımız işlerin deneyimiyle, bugünümüzü ve yarınımızı sizlerle birlikte yeniden şekillendiriyoruz.

Eğer, sizde, bizim ürettiğimiz ürünlerin bir kullanıcısı olmak isterseniz, sizleri bu ”Tarihi Mekanımıza” bekliyoruz..

Güncel bilgileri, web sitelerimizden, sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Sizinle birlikte de yeni projeler geliştirebilmek dileğiyle..

Sevgiler,

BİRGÜL YANIKLAR

Dijital Content Creator

Yorum yap