Kendime  dedim ki artık düzenli olarak yazmalısın…

Her an her yerde yazabilmelisin. Hiç bir mazeret üretmemelisin. Yolculukmuş, hava şartlarıymış, şehir değişikliymiş, ülke değişikliğiymiş  yok. Yani kısacası  kendime mazeret üretmek yok. Çünkü  bilirim ki yazdıkça kendimle sohbet ederim. Beynimde uçuşan düşüncelerin, sözlerin bir yere akmasını  isterim.

Kendimce böyle bir karar aldım mı aldım. Hatta bu kararımın  kendime bir  göstergesi olarak da, şu an İstanbul Havalimanından  ,Londra  Heathrow havalimanına gitmek üzereyken bekleme salonunda bilgisayarımı açtım ve yazmaya başladım.Karar bu ya, madem ki aldın ,uyacak ve kendine ispatlayacaksın.

Uygulama Başlasın..

Yaşasın yapabiliyormuşum,kararımı uygulayıp her yerde yazabiliyormuşum . Beynimdeki kelimeleri hızlı bir şekilde, odaklanarak aktarabiliyormuşum.

yYda şimdilik  öyle diyelim 🙂

Alınan kararlar ,yanında sınav kağıtlarını da taşır…

Sizde de öyle oluyor mu?

Alınan kararlar , bunu neden aldın dercesine engeller çıkartıyor mu? Sizce doğru olan alınan kararların azimle üzerine yürümek mi? Değiştirilmesine müsade etmek mi? Ya da  değiştirmek  bir karakter zayıflığı mıdı?

işte sınavda karşıma çıkanlar;

  • Çocukların gürültü yaparak oynadığı bir alanda yazabilir misin?
  • Yanındaki bekleme koltuğuna büyükçe bir sakız çiğneyen  Hintli bir bey otursa yazını yazabilir misin?
  • Bu Hintli bey ailesi ile sürekli yüksek sesle  konuşsa da yine de yazabilir misin?
  • Salonun içinde sürekli  anons sesleri yankılansa da yazabilir misin?

 

Alın size, kararınızı sorgulatacak olaylar..

Sonuç;

Eylemsel olarak ulaştığım sonuç;tabii ki yazıyı sonuna kadar getiremedim. Bu cümleleri ertesi günü tamamlıyorum.  Olayla ilgili bir mazeretim var. Çünkü  sürem yetmedi.

Düşüncesel olarak elde ettiğim sonuç;  kendimce çok önem arz etmeyen, yetiştirmek zorunda olmadığım,erteleyebileceğim ve beni bağlayan  konularda  çok rahatlıkla kararlarımı değiştirebiliyorum. Ama bu  aldığım karar kendim dışında başkası içinse bunun sürekliliği üzerinde debeleniyorum…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kararlı olmak  ve sürdürebilirliği sağlamak her kişisel gelişimcinin, her rehberin, her doktorun, her diyetisyenin, her danışmanın, her  öğretmenin, her anne babanın.. (nokta olan yerlere de  ilk aklınıza gelenlerle siz doldurun) sürekli önerdiği bir şeydir.

Bu alışkanlık nasıl kazanılır?

Nasıl devam ettirilir?

Süreçlerine nasıl katlanılır?

Sonuçları nasıl tahmin edilebilir?

ise  ayrı ayrı düşünülmesi gereken konular..

Ha bir de şu da düşünülmeli;  başkası için aldığım kararlarda ısrarcı iken kendim için aldığım kararlar de neden ısrarlı olamıyorum?

 

 

 

 

Yorum yap